Вторник, Януари 26, 2021

„И аз искам двойно, кой не иска двойно. Ние милиарди влагаме в инвестиции, вчера съм се карал с Ананиев – къде са 50-е млн. лв., които дадохме? А те не са 50 млн. лв, те са 86 млн. лв. повече – да се оправдава той къде са”.
Така се оправда министър председателят Бойко Борисов.
Коментара в типичния за премиера стил - говорим си на по бира и шкембе пред блока - беше по повод поредния протест на медицинските специалисти, който пък беше по повод неспазените обещания на властта за достойно заплащане и адекватни условия за труд в здравния сектор.
Вероятно разбираме прекалено слабо от политика, за да си задаваме въпроси от рода на "как така премиера не е наясно къде са тези 86 милиона?"  или "Бойко Борисов е народен човек, защо му е тоя геноцид на България?" или "наглостта на персоната правопропорционална ли е на изядените от нея суджуци?"

borisov kariaktura

Протестиращите са отправили 10 покани за среща с към премиера Бойко Борисов, но отговор нямат. Затова медицинските сестри настояват за личен диалог с народните представители, за да могат да водят разговор с тях по важните проблеми, а не да бъдат представлявани от Лекарския съюз.sestrite

Очаквано опозицията твърди, че ги подкрепя, но не може да направи много, в същото време депутати от управляващата коалиция - като Валери Симеонов искат предложения на хартия, а не "гюрюлтия и медии".
Тома Буков от ГЕРБ пък бил работил за по-малко пари и изразил надежда, че медицинските специалисти не участват в предизборната кампания.

Буков може би е бил извън страната последната половин година..?


А ето и оправданието на Ананиев : "Увеличението на възнагражденията на медицинския персонал в лечебните заведения, е ангажимент и отговорност на директорите на болниците. Министърът на здравеопазването може единствено да създаде рамката и правилата за справедливо разпределение на финансовия ресурс, в това число и на ресурса, предвиден за възнаграждения."

Събота и неделя медицинските специалисти ще продължат акцията в столичните площади "Славейков" и "Света Неделя", където ще раздават листовки, за да информират гражданите за проблемите в здравеопазването и ще отговарят на техните въпроси.

Карикатура: Христо Комарницки във в. „Сега“ от 7 май
Снимка: БГНЕС

 

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up