Неделя, Ноември 29, 2020

На 11 септември медицинските сестри се готвят да блокират площада пред Народното събрание. На поредния си протест те ще поставят исканията си за достойни условия на труд и адекватно заплащане.

 

Медицинските сестри настояват за стартова заплата от 1120 лева и подчертават недоволството си от отпуснатите пари от управляващите за увеличение на заплатите им до 950 лева.

 

„До всички медицински специалисти, които осъзнават необходимостта от създаване на собствени съсловни асоциации на регулираните професии в здравеопазването, с което те ще станат равнопоставени на БЛС и сами ще могат да договарят условията при които ще работят. До всички медицински специалисти, които считат себе си за висококвалифицирани кадри заслужаващи адекватно възнаграждение за труда, който полагат. До всички медицински специалисти, които искат да работят при нормални условия на труд. До всички медицински специалисти, които искат истински реформи в здравеопазването. Това е шансът ни, колеги, сега е моментът да се събудим от 30-годишната летаргия и да извоюваме достойно място и уважение за нашите професии. Време е да поемем по нов път. Искрено се надяваме повечето от вас да са го осъзнали. И запомнете: господата в костюмчетата без натиск не работят. Чакаме ви на 11 септември 2019 г. от 15 ч. пред Народното събрание! Това ще бъде само първият ден от блокадата на НС и така докато не изпълнят нашите искания“, така лидерката на протестите Мая Илиева призовава колежките да дойдат на протеста.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up