Петък, Август 23, 2019

Десетилетия по-късно продължаваме да обсъждаме реформата.

Ние сме на първо място по разходи за болнична помощ в Европа. Още миналата година СЗО и Световната банка ни обърнаха специално внимание на този тежък дисбаланс между болнична и доболнична помощ.

припомни проф. д-р  Георги Михайлов по време на Кръглата маса за новият здравноосигурителен модел.

"Целият баланс в плащането на здравната система, за който стана съвсем мимохотно дума, изобщо не е в полза на нашето общество", обърна внимание народният представител.

"Доплащането върви в момента към 45%, то е почти равно на публичните средства, които се отделят за здравеопазването. Чрез този модел ние не намаляваме това плащане, а напротив- даваме законна основа за неговото повишаване.", анализира още Михайлов.

"Когато говорим за финансиране, трябва да знаем какво финансираме", препоръча народният представител.Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up