Вторник, Юли 23, 2019

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев учавства в заседанието на Съвета на министрите на здравеопазване на държавите – членки на ЕС в Люксембург, свързан с улесняване на инвестициите за подобряване на здравните системи, съобщиха от здравното министерство.Министрите акцентираха върху нуждата от приоритизиране на инвестициите в сферата на здравеопазването,  повишаването на разходната ефективност,установяване на прозрачна система за финансиране и намаляването на административната тежест.

В рамките на дебата Германия и Ирландия внесоха допълнителна точка в дневния ред относно Регламента за медицинските изделия.Здравните министри призоваха Европейската комисия да положи максимални усилия, за да се избегне липса или недостиг на медицински изделия.
Германия, Полша, България, Унгария, както и редица други държави-членки, заявиха готовност да бъдат удължени сроковете за влизане в сила на Регламента. 

Министър Ананиев проведе двустранни срещи с колегите си от Испания, Германия, Унгария и Холандия, на които бяха договорени дейности за обмяна на опит на експертно ниво по теми като трансплантации, донорство, организация на системата за здравно осигуряване.

В рамките на Съвета, на официална церемония, организирана от Европейската комисия, министър Ананиев и еврокомисаря Витянис Андрюкайтис подписаха Рамково споразумение

за съвместни обществени поръчки за осигуряване на мерки за медицинско противодействие,

една от които е преодоляването на трудности по снабдяване с ваксини.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up