Събота, Септември 21, 2019

Депутатът от „Обединени патриоти" Красимир Богданов отново се обръща с призив към здравния министър Кирил Ананиев.
Богданов акцентира върху поредното трагично положение в лечебно заведение, конкретно  МБАЛ „Св. Петка" – Видин

Медицинските специалисти нямали ДМС, работно облекло, а нощният им труд се заплащал с унизителните 50 ст. на час за нощното дежурство, като тази сума не важи само за конкретната болница, а е "възнаграждение" на национално ниво. 

"Настоящото положение поражда сериозни притеснения и демотивация у медицинските специалисти", казва Красимир Богданов.

В тази връзка народният представител пита какви действия предприема МЗ за увеличаване на заплатите в МБАЛ – „Св. Петка – Видин" и дали ще има ръст на месечните възнаграждения за работещите в извънболнична помощ.

До момента все още няма отговор от страна на здравния министър Кирил Ананиев.

През април тази година, Красимир Богданов призова писменно министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за спасяването на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.

Отговорът на министъра завършва така :
"Изразявам увереност, че до края на 2019 г. ефектът от всички досега предприети действия ще доведе до финансово стабилизиране на публичните лечебни заведения, вкл. и на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца"

Целият отговор на министъра вижте тук

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up