Вторник, Юни 18, 2019

Депутатът от „Обединени патриоти" Красимир Богданов отново се обръща с призив към здравния министър Кирил Ананиев.
Богданов акцентира върху поредното трагично положение в лечебно заведение, конкретно  МБАЛ „Св. Петка" – Видин

Медицинските специалисти нямали ДМС, работно облекло, а нощният им труд се заплащал с унизителните 50 ст. на час за нощното дежурство, като тази сума не важи само за конкретната болница, а е "възнаграждение" на национално ниво. 

"Настоящото положение поражда сериозни притеснения и демотивация у медицинските специалисти", казва Красимир Богданов.

В тази връзка народният представител пита какви действия предприема МЗ за увеличаване на заплатите в МБАЛ – „Св. Петка – Видин" и дали ще има ръст на месечните възнаграждения за работещите в извънболнична помощ.

До момента все още няма отговор от страна на здравния министър Кирил Ананиев.

През април тази година, Красимир Богданов призова писменно министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за спасяването на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.

Отговорът на министъра завършва така :
"Изразявам увереност, че до края на 2019 г. ефектът от всички досега предприети действия ще доведе до финансово стабилизиране на публичните лечебни заведения, вкл. и на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца"

Целият отговор на министъра вижте тук

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up