Събота, Септември 21, 2019

 Информативното събитие се състоя в столицата под прозорците на Министерство на здравеопазването. Организаторите „Медицински център за интегративна медицина“ и  „Конфедерация за защита от дискриминация” представиха проблемите в лечението на рака в България, сред които:

- България е единствената страна-членка на ЕС, която няма противораков план


speshapress2 2-Комисията за защита от дискриминация е установила „дискриминация по признак „увреждане” чрез „трайна липса на интерес за уреждане на състрадателно лечение”.
Нарушени са Законът за защита от дискриминация, Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, Международния пакт за гражданските и политическите права и Конституцията на Р България.

-Върховният административен съд на Р България е постановил решение № 1630 от 08.02.2017 г., с което установява, че министърът на здравеопазването е нарушил ЗЗДискриминация и е осъществил дискриминация по признак „увреждане“, чрез непредприемането на подходящи позитивни мерки (административни и/или нормативни).

- Не е регулирана законово и нормативно практиката на алтернативни, допълнителни методи за лечение, които са утвърдени от Световната здравна организация и европейските регулации.

Медицински център „Интегративна медицина“ е основан през 2006 г. в София и е първата и единствена за момента в България клиника, насочена към лечението на хронични и онкологични заболявания с методите на интегративната медицина.
Методът успешно се използва за лечението на: тумори на пикочния мехур, простатата, бъбреци, тестиси, глава и шия, гърди, маточна шийка и ендометриум, яйчници, хранопровод, стомах, колон, панкреас, бели дробове, миеломна болест, левкемия, лимфом и сарком и др.

 
Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up