Вторник, Юни 18, 2019

 Информативното събитие се състоя в столицата под прозорците на Министерство на здравеопазването. Организаторите „Медицински център за интегративна медицина“ и  „Конфедерация за защита от дискриминация” представиха проблемите в лечението на рака в България, сред които:

- България е единствената страна-членка на ЕС, която няма противораков план


speshapress2 2-Комисията за защита от дискриминация е установила „дискриминация по признак „увреждане” чрез „трайна липса на интерес за уреждане на състрадателно лечение”.
Нарушени са Законът за защита от дискриминация, Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, Международния пакт за гражданските и политическите права и Конституцията на Р България.

-Върховният административен съд на Р България е постановил решение № 1630 от 08.02.2017 г., с което установява, че министърът на здравеопазването е нарушил ЗЗДискриминация и е осъществил дискриминация по признак „увреждане“, чрез непредприемането на подходящи позитивни мерки (административни и/или нормативни).

- Не е регулирана законово и нормативно практиката на алтернативни, допълнителни методи за лечение, които са утвърдени от Световната здравна организация и европейските регулации.

Медицински център „Интегративна медицина“ е основан през 2006 г. в София и е първата и единствена за момента в България клиника, насочена към лечението на хронични и онкологични заболявания с методите на интегративната медицина.
Методът успешно се използва за лечението на: тумори на пикочния мехур, простатата, бъбреци, тестиси, глава и шия, гърди, маточна шийка и ендометриум, яйчници, хранопровод, стомах, колон, панкреас, бели дробове, миеломна болест, левкемия, лимфом и сарком и др.

 
Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up