Сряда, Септември 18, 2019

Варна, Монтана , Бургас, Карлово, Враца, Пазарджик, Трявна, Силистра, Сопот, Пловдив, Видин, Хасково, Кюстендил, Севлиево , Кърджали, Димитровград и много други се обединиха в София пред Министерски съвет за петия Национален протест в подкрепа на специалистите по здравни грижи.
narode2
Медицинските работници подчертават, че протеста не е ориентиран около несъгласието им по отношение на заплатите, а е израз на цялостното им недоволство от „корупционната система на здравеопазването в България“

„Вашето бездействие ще тежи на вашата съвест, защото в момента пациенти няма- има клиенти, клинични пътеки, търговски дружества, печалба и пари.
Няма хуманност, милосърде, Хипократова клетва и човешко отношение - здравето не е търговия.
Превърнахте ни в роби и жертви на системата.
Искаме достойни условия на труд, адекватно възнаграждение, контрол на публичните средства,
искаме да спрем корупцията и  да не бъдем съучастници в нея.
Искаме да останем и работим в България“ 

Така в началото на събитието се изказа Мая Илиева, мед. сестра в Токуда- кардиологична реанимация, един от организаторите и говорител на протеста.

mayaimaya

Омбудсмана Мая Манолова беше част от протеста.
Тя изрази пълната си подкрепа и призова държавата също да съдейства на здравните работници.

„Аз стоя зад тях. Те са пример за гражданска доблест“


beznas

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up