Вторник, Юли 23, 2019

 

За трети пореден път, протестиращите от специализирана болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" - лекари, медицински сестри, санитари и подкрепящите ги родители настояха за изпълнение на условията им , сред които са "достойно заплащане" за персонала, статута на лечебното заведение да премине в "национална болница" и спешни мерки за справяне с липсата на персонал.

 

"На този етап има дискусия само на едно от ограниченията, а именно отпадане на ограниченията за прием в различните клиники на болницата. Нито едно от основните искания не е започнато да се дискутира, т.е. ние не виждаме воля от страна на управляващите и институциите, да дискутират въпроса за статута на болницата и повишаването на възнагражденията на персонала на болницата”, каза д-р Байчева.

Протестиращите обявиха , че дават 10 дена на управляващите за започването на процеса по решаване на проблема.
В случай, че срокът не се спази, протестиращите са готови да подадат колективна оставка или да пристъпят към ефективни стачни действия

 

Снимка : Дарик


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up