Петък, Юни 05, 2020

vaksСлужители в щата Ню Йорк продължиха да затварят училища и да налагат глоби, за да ограничат разпространението на морбили, предадоха световните агенции. Проблемът възникна с особена острота в началото на април, когато здравните власти установиха огнище на заболяването в квартала на ортодоксалните евреи, където нивото на обхват с имунизация е много ниско поради факта, че тази общност не приема ваксините по религиозни съображения. Тогава кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разпореди задължителна имунизация и строги санкции - глоба на неизпълнилите изискването на властите.

       

 

По информация на Агенция Асошиейтед Прес с днешна дата  федерални служители са изнесли официални данни, според които от 1 януари в САЩ има 704 заболели от морбили, главно в град Ню Йорк и окръг Роклънд. Департаментът за здравеопазване на град Ню Йорк е изпратил призовки на 57 души, които не са изпълнили нареждането за ваксиниране срещу морбили.

Всеки от призованите може да бъде глобен с 1000 долара. Служителите приканиха щатския парламент да отмени закон, допускащ освобождаване от задължението за имунизация заради религиозни убеждения.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up