Вторник, Юни 22, 2021
Последвайте ни

manolova majaОмбудсманът Мая Манолова призова в Бургас всички български граждани да застанат зад исканията на медиците, съобщи dariknews.bg.

Тя лично подкрепи протеста на медицински сестри, клинични и рентгенови лаборанти, акушерки, рехабилитатори и др. пред сградата на Университетската многопрофилна болница в морския град.


Стоя зад вашите справедливи искания от първия ден на вашия протест и ще стоя с вас до края. Въпреки неудобствата и опитите за натиск вие сте тук, за да защитите правата си, на вашите колеги и на всичките български граждани, които сме пациенти на здравната система“, каза Манолова, цитирана от Дарик.

 

Тя посочи, че всеки ден медицински специалисти протестират в Казанлък, Стара Загора, Русе, Враца. Това по думите й трябвало да покаже на Министерството на здравеопазването, че има проблеми в сектора, които не могат да бъдат решени с подаяния.

"Медицинските работници искат
дългосрочни решения, искат сигурност, искат яснота как ще се разпределят тези средства и дали наистина ще бъдат достатъчни, дали ще стигнат до всеки медицински специалист.

Считам, че е изключително грозно и недостойно да се правят опити да бъдат противопоставяни работещите в сферата на здравеопазването, да се настройват лекари срещу медицински сестри, да се настройват работещи в общински болници срещу работещи в частни такива.

Единственият начин нещата в системата да се променят е министерството да осмисли, че е необходима реформа", отбеляза омбудсманът.

Опитът да се превърне здравеопазването във враждуващи помежду си кланове е недостоен и аз предлагам да не го позволяваме, добави Манолова.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up