Вторник, Септември 29, 2020

rzi protestАсоциацията на физиотерапевтите в България изпрати отворено писмо до омбудсмана и медиите, в което настоява за приемането на Закон за съсловна организация на физиотерапевтите - кинезитерапевти и рехабилитатори, като регулирани професии.
В защита на това искане физиотерапевтите ще протестират на 9 април пред сградата на Министерството на здравеопазването.
„Този закон ще бъде в интерес на българското население, което ще получи свободен достъп до висококвалифицирана физиотерапия“, се казва в писмото, подписано от двамата съпредседатели на организацията проф. Видьо Желев и Ценка Пантева.

В него се посочват причините за протеста, главната от която е негативното отношение към исканията на физиотерапевтите - кинезитерапевти и рехабилитатори в България за радикална промяна в статута на професията „физиотерапия”.

„Ние искаме задължително транспониране на европейски закони и наредби за професията „физиотерапия”, категорични са от асоциацията.
Протестът на физиотерапевтите ще бъде подкрепен от медицинските сестри, акушерките, фелдшерите (лекарски асистенти) медицински лаборанти, обществени пациентски организации и други.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up