Четвъртък, Юни 20, 2019

MadjarovБългарският лекарски съюз (БЛС) не е срещу увеличаването на заплатите на здравните работници, но не подкрепя протестите им, тъй като възнагражденията са ниски в целия сектор. Времето за протести не е сега, а когато се гласуват бюджетите на здравното министерство и на Здравната каса. Това заяви днес при посещението си в Добрич председателят на БЛС Иван Маджаров, цитиран от БНР.

Проблемът със заплащането на здравните работници в България е голям и той се задълбочава, но решаването му не може да стане чрез протести, категоричен е той.

 „Протестите, когато се отнасят до заплащане в лечебни заведения, би трябвало да са под прозорците на управителя. Няма как да рекетираш всичките си колеги с това, че ще спреш да работиш пет дни и да очакваш, че заплатата ти в края на месеца ще бъде по-голяма“. 

Председателят на БЛС се обяви срещу постоянното нарастване на разходите за лекарства за сметка на други сектори в здравеопазването:

„Трябва да се сложи спирачка пред ежегодното разрастване на разходите за лекарства, за да можем да осигурим средства за достойно заплащане на тези, които работят в България, които все още са тук“, каза д-р Маджаров.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Проф.В.Борисов · преди 2 месеца
    Удивително и озадачаващо изявление на лидер на съсловна организация!?!... Уважавам д-р Маджаров като интелигентен и толерантен медик, но това негово изявление работи срещу престижа на БЛС и срещу неговия личен рейтинг. Той е против сегашните протести, защото не било удобно СЕГА времето за протести - а кога, д-р Маджаров? Вместо да обедините усилията на съсловията за кардинално решаване на техните проблеми (което правеше ефективният лидер на БЛС д-р Андрей Кехайов), с това изявление Вие нагнетяване КОНФЛИКТ между съсловията в единната национална здравна система. Изяснете си визията за каузата на БЛС, иначе се формира обществено впечатление, че БЛС е безсилна КАЗИОННА организация. Не е ли време вече БЛС да се преформира в синдикат, а да се създаде авторитетна, силна и отговорна Българска лекарска камара?
  • Публикуването на коментара е спряно.
    д-р Димитров · преди 2 месеца
    Кой договаря цените и обемите г-н Председател? Управителите или БЛС? Кой позволи вместо повишение да има понижение на определени кл.пътеки? Не беше ли БЛС-ръководство? Кой допусна дискриминирани по отношение разпределение на финансов ресурс-предстои да се установи.Все пак има органи в тая Държава!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up