Вторник, Април 23, 2019

Ministerstvo na zdraveopazvaneto sgradaДа бъдат инициирани спешни промени в Закона за съсловните организации, с които да бъде регламентирано разформироването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи БАПЗГ създаването на самостоятелни съсловни организации на отделните  медицински професионалисти. Това искане издигнаха днес по време на протеста си пред здравното министерство фелдшери от цялата страна. За пореден път те заявиха, че отстояват правото си на професионална самостоятелност, ясна правна рамка и достойно заплащане на труда, изработване на медицински стандарти за всяка професия, създаване на условия за адекватно поддържане на квалификацията и надграждане на знанията, осигуряване на благоприятна работна среда и адекватна защита по време на работа.

Да подкрепят своите колеги бяха дошли представители на протестиращите медицински сестри, на Асоциацията на българските акушерки, на професионалната организация на физиторепавтите, както и на пациентските организации "Заедно с теб". Глас в защита на професията издигнаха и младите лекарски асистенти от Българската асоциация на студентите лекарски асистенти.

Председателят на СМФБМБ Александър Александров прочете декларация с исканията на фелдшерите.Протестиращите бяха категорични, че няма да плащат повече членски внос на БАПЗГ, настояха за ревизия на дейността й и увериха, че ако мерките, за които настояват не бъдат предприети в бърз порядък, те ще стачкуват ефективно от 7- ми април.

 Организацията бе поканена от министър Ананиев за среща в кабинета му, която се провежда в момента.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up