Понеделник, Юли 22, 2019

Ministerstvo na zdraveopazvaneto sgradaДа бъдат инициирани спешни промени в Закона за съсловните организации, с които да бъде регламентирано разформироването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи БАПЗГ създаването на самостоятелни съсловни организации на отделните  медицински професионалисти. Това искане издигнаха днес по време на протеста си пред здравното министерство фелдшери от цялата страна. За пореден път те заявиха, че отстояват правото си на професионална самостоятелност, ясна правна рамка и достойно заплащане на труда, изработване на медицински стандарти за всяка професия, създаване на условия за адекватно поддържане на квалификацията и надграждане на знанията, осигуряване на благоприятна работна среда и адекватна защита по време на работа.

Да подкрепят своите колеги бяха дошли представители на протестиращите медицински сестри, на Асоциацията на българските акушерки, на професионалната организация на физиторепавтите, както и на пациентските организации "Заедно с теб". Глас в защита на професията издигнаха и младите лекарски асистенти от Българската асоциация на студентите лекарски асистенти.

Председателят на СМФБМБ Александър Александров прочете декларация с исканията на фелдшерите.Протестиращите бяха категорични, че няма да плащат повече членски внос на БАПЗГ, настояха за ревизия на дейността й и увериха, че ако мерките, за които настояват не бъдат предприети в бърз порядък, те ще стачкуват ефективно от 7- ми април.

 Организацията бе поканена от министър Ананиев за среща в кабинета му, която се провежда в момента.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up