Четвъртък, Февруари 20, 2020

nzok aortna novaИма трети случай на починала жена, заради невъзможност да заплати за медицинско изделие, чиято цена бе намалена от НЗОК. Починалата жена е Мария Теохарова, на 87 години. Пред Нова телевизия, нейната дъщеря Радост Теохарова каза, че тя и сестра ѝ ще съдят НЗОК, заради загубата на майка им.
Радост Теохарова разказа, че майка й получила инфаркт и била приета в Окръжна болница „Света Анна”, където разбират, че се нуждае от аортна клапа.

От „Света Анна” им обяснили, че единствено в „Света Екатерина” може да бъде поставена тази клапа и единствено там се извършват тези безкръвни операции. От болница „Света Екатерина” реагираха светкавично на тяхното запитване дали майка им може да бъде преместена.
Веднага след празниците, защото това се случва след Коледа, на 28 сутринта болната е била приета в болница „Света Екатерина”. На първия ден от новата година й е направена коронарография и други изследвания.
Теохарова категорично опроверга твърдението на НЗОК, че болната е починала, защото решението да се чака било на близките. Жената е поставена в листа на чакащи, защото редът бил такъв. Трябвало да се чака за разрешение от НЗОК за доставяне на клапата. Разрешението така и не дошло.
„От здравната каса се скриха, отказаха да разговарят дори с нас” споделя дъщерята на починалата. „Преди нашата майка има починали две пациентки, заради това, че нямат пари да доплатят за скъпи медицински изделия.. Нашата майка е третата пациентка”
„Отговорни за смъртта на тези жени са хората, които ръководят здравната система. Има министър има заместник министър, който ръководи НЗОК.”
„Ние сме започнали вече война. Ние няма да върнем нашата майка, но нейният дух и нашите духове няма да останат спокойни до края на живота ни”, каза дъщерята на починалата. „Събуди се български народе, вижте как ни убиват!”
Видео:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up