Вторник, Август 16, 2022
Follow Us

Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline (GSK) и южнокорейската SK Bioscience обявиха във вторник, че започват "Фаза 3" на изпитване на кандидата за ваксина срещу Covid-19 на южнокорейската фирма - GBP510 в комбинация с пандемиен адювант на GSK, предаде Ройтерс.

Адювантът е съставка, използвана във ваксините, която спомага за стимулирането на по-силен имунен отговор отстрана на организма, получил имунизацията.

Изпитанието ще се проведе в няколко държави и ще включва 4000 участници. Компаниите отбелязаха, че това ще бъде едно от първите глобални изпитвания на късен етап за сравняване на две различни Covid ваксини, тъй като ще сравнява тази на SK Bioscience с ваксината на AstraZeneca и на Оксфордския университет.

SK и GSK отбелязаха, че по-ранните проучвания показват, че "всички участници, които са получили адювантната кандидат ваксина, са развили силни неутрализиращи отговори на антитела, демонстриращи 100%-но ниво на сероконверсия (периодът от време, през който специфично антитяло се развива и става откриваемо в кръвта)“.

Резултатите от проучването на GSK и SK се очакват през първата половина на следващата година, а ваксината ще бъде доставена по целия свят чрез ръководената от Световната здравна организация програма за споделяне на ваксини COVAX, ако бъде одобрена, съобщават още от двете компании.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Спазват ли се правата на здравно осигурените в черноморските ни курорти?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up