Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Терапията с антитела на AstraZeneca предотвратява COVID-19 - показва последното проучване

Данните от проучване на AstraZeneca за ново лечение са обещавщи  за предотвратяване на COVID -19. Резулттатите дават надежда по-специално на хората, които не изграждат добър имунитет след ваксинация.
Британският производител на лекарства заяви, че новата му терапия с антитела намалява риска хората да развият симптоми на COVID-19 със 77% в късните етапи на клиничното изпитване. - съобщава агенция Ройтерс


Докато ваксините разчитат на непокътната имунна система, която да изгради антитела за борба с инфекциите, терапията на AstraZeneca AZD7442 се състои от лабораторни антитела, които са предназначени да останат в тялото с месеци, за да реагират коронавируса в случай на инфекция.
Компанията заяви, че 75% от участниците в изпитването на терапията - което включва два вида антитела, открити от Университетския медицински център Vanderbilt в САЩ - са имали хронични заболявания, включително и такива с по-нисък имунен отговор към ваксинациите.


Подобни терапии, направени с клас лекарства, наречени моноклонални антитела, се разработват от Regeneron , Eli Lilly и GlaxoSmithKline с партньор Vir , които се конкурират за създаване на терапия за лечение и профилактика на Covis-19.
Но AstraZeneca е първата, която публикува положителни данни от превантивни проучвания в тази област и сега е насочена към условно одобрение на големите пазари още преди края на годината, като има за цел да произведе приблизително 1 до 2 милиона дози дотогава.
Пени Уорд, гостуващ професор по фармацевтична медицина в Kings College в Лондон, каза, че новината е добра за хора, които са реагирали лошо на ваксинацията или които трябва да приемат потискащи имунитета медикаменти заради посттрансплантационни, автоимунни заболявания и други състояния.
"Това потенциално може да промени играта за тези хора, които в момента са съветвани да продължат да защитават, въпреки че са напълно ваксинирани", каза тя.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up