Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
„Пфайзер“ и „Модерна“ включват повече деца от 5 до 11 г. в изпитванията на ваксините си

Компаниите „Пфайзер“ и „Модерна“ обявиха, че увеличават бройката на децата във възраст от 5 до 11 г., които ще участват в клиничните изпитвания на ваксините им, пишат световните медии  Причината – натиск от страна на американската Администрация по храните и лекарства, за да се установи с точност каква е честотата на странични ефекти върху сърцето в тази група. адекватна оценка на риска от редки странични ефекти като миокардит или
перикардит, както и други сърдечни възпаления, твърдят анонимни източници на „Ню Йорк таймс“.


Този тип странични ефекти са изключително редки, като за момента установената честота е 12,6 случая на 1 милион поставени втори дози, твърдят от Центъра за контрол и превенция на заболяванията на Щатите.
Ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ е разрешена за деца от 12-годишна възраст нагоре, а тази на „Модерна“ само от 18 години нагоре.


„Пфайзер“ вече стартираха своите клинични проучвания при малки деца и до 11- годишна възраст още през март, като се очаква първите резултати от тях да станат ясни през септември или октомври.
„Модерна“ започна тестването на препарата си върху деца също през март, като надеждата е ваксината да бъде разрешена за тази възрастова група в края на 2021 г. или началото на 2022 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up