Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
Една четвърт от населението на ЕС е поне с по една доза ваксина срещу COVID-19

Резултатите показват, че Европа сега напредва с ваксинации след объркания старт през първото тримесечие, което беше лишено от дози поради недостиг на доставки от "Астра Зенека". Днес към обяд 25,1% от населението на ЕС от 446 милиона са получили поне една инжекция, според AФП, обобщила официалните здравни данни от всяка държава от ЕС.

„Ваксинацията набира скорост в целия ЕС: току-що преминахме 150 милиона ваксинации“, написа туит Фон дер Лайен. "Една четвърт от всички европейци са получили първата си доза. Ще имаме достатъчно дози за ваксиниране на 70% от пълнолетните в ЕС през юли."

Събраните данни на AФП показват, че 112 милиона души в Европа са получили поне една инжекция, като са приложени над 153,8 милиона дози. Най-малко 41,9 милиона души са били напълно ваксинирани, което възлиза на 9,4 процента от населението. Засиленото темпо означава, че ЕС може да очаква да види 70 процента от своите 365 милиона пълнолетни имунизирани до края на юли.

Докато ЕС сега се придвижва напред с програмата си за ваксинация, той все още изостава от богатите страни, САЩ и Великобритания, в прилагането на инжекции. И тримата инвестираха средства през миналата година, за да осигурят достъп до обещаващи ваксини. В САЩ има 31,9 процента от населението си напълно ваксинирани. Във Великобритания това е 22,8 процента. Израел, който е ръководил света, има 58,5% от относително малкото си население, напълно ваксинирани.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up