Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Германия спря имунизацията с „АстраЗенека“ на хора под 60 години.

Германия спря имунизацията срещу Covid-19 с препарата на „АстраЗенека“ на хора под 60 години. Това стана след препоръка на постоянната комисия за оценка на ваксините, която взе това решение вчера въз основа на данни за появили се редки, но много сериозни тромбоемболични странични ефекти.

„Относно поставянето на втора доза на по-млади хора, които вече са получили първата доза от ваксината срещу Covid-19 на "АстраЗенека", комитетът ще излезе с допълнителна препоръка до края на април“, се посочва в изявлението на комисията.

Вчера станаха известни нови случаи на образуване на мозъчни тромби, довели до смърт. Става дума за 31 случая, като 7 от пострадалите са починали. Всички са били ваксинирани с препарата на „АстраЗенека“. С изключение на два случая става дума за жени на възраст между 20 и 63 години.

Така в Германия имунизацията с ваксината на „АстраЗенека“ се спира за втори път, а правителството се опитва да извлече ползи от поредното препятствие пред масовата ваксинация.

„Това означава, че хората над 60-годишна възраст ще могат да бъдат ваксинирани по-бързо. Имунизацията на хората между 60 и 69 години може да започне веднага“, обяви германският здравен министър Йенс Шпан.

Досега Германия е ваксинирала над 2 милиона души с „АстраЗенека“. Доверието в препарата спада.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up