Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Финландия спря временно употребата на ваксината на "АстраЗенека"

Финландският институт за здраве и благосъстояние обяви в петък, че страната временно е спряла употребата на ваксината срещу Covid-19 на "АстраЗенека" (AstraZeneca) и Оксфордския университет, докато разследва два възможни случая на образуване на кръвни съсиреци при пациенти, които са били ваксинирани между 4 и 10 дена по-рано, предаде Ройтерс.

Властите във Финландия заявиха, че прегледът ще отнеме поне седмица.

Националният консултативен комитет за ваксини в страната (KRAR) препоръча преди месец използването на ваксината на "АстраЗенека" при хора на възраст под 70 години.

Информацията идва, след като ден по-рано Европейската агенция по лекарствата (EMA) реши, че ваксината срещу Covid-19 на "АстраЗенека" е безопасна и ефективна на фона на спекулации, че може да причини образуване на кръвни съсиреци при тези, които са били ваксинирани с нея.

Решението на EMA доведе до подновяване от петък на имунизацията с ваксината на "АстраЗенека" в редица държави от ЕС, които временно бяха преустановили поставянето на тази ваксина в очакване на мнението на Европейския лекарствен регулатор.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up