Неделя, Август 01, 2021
Последвайте ни
Седем държави спират поставянето на ваксини на Астра Зенека от партида ABV5300

Седем европейски държави - Дания, Норвегия, Австрия, Естония, Латвия, Литва и Люксембург - спряха ваксинацията с партидата от ваксината на AstraZeneca, за която има опасения че причинява тромбози.- съобщава France24

Партидата е изпратена до 17 европейски държави, сред които България.
Дания спря всички ваксинации с AstraZeneca за две седмици. По-рано Австрия съобщи за тромбозни реакции от ваксината на АстраЗенека и блокира цяла партида от препарата. Европейската агенция по лекарствата обаче, не препоръчва блокирането на тази ваксина.

От датските здравни власти уточняват обаче, че към настоящия момент връзката между ваксината и образуването на тромби не е доказана. Не се посочват колко са информациите за случаи на образуване на тромби.

Датските здравни власти заявиха, че ще разследват въпроса заедно с ресорните органи на други страни от Европейския съюз и с Европейската агенция по лекарствата. Те подчертаха, че не са се отказали от използването на ваксината, а само временно спират поставянето на дози от нея.


Изпълнителният директор на ИАЛ, Богдан Киролов, заяви по-рано днес, че в България са пристигнали 32 000 дози от тази партида, като почти всички от тях вече са поставени.
"Внимателно проучваме всички съобщения за нежелани реакции, свързани конкретно с тази партида. Честота на съобщенията е по-ниска в сравнение с честота при останалите партиди - 3 на 1000 съобщения, а общият брой на съобщенията до момента са 840. Водещи са съобщенията за грипоподобните симптоми и локална болка на мястото на убождането“ - каза още Кирилов.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  БИЛ ГЕЙ · преди 4 месеца
  5 274 умрели и 213 271 с поражения ОТ ВАКСИНИ в Европа!
  А НЕофициално? КОЛКО!?
  ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ МАЧЪТ! И НЯМА ДА ВИ КАЖАТ ТОВА. НИКОГА!
  h*t*s://thebulgariantimes.com/ОФИЦИАЛНО-5-274-умрели-и-213-271-с-поражения-ОТ-В/
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up