Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
Руската ваксина за Ковид се оказа подходяща за говеда

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщава Александър Кудрявцев - ръководител на руската биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org, цитирани от Dir.bg.
Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, се оказала разиочароваща.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение - това са ваксини от ветеринарната медицина".
"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 мкг антиген (по 15 мкг от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 мкг, а общото количество само 15 мкг. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".
В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 мкг антиген.
"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 мкг от всеки антиген и дори до 700 мкг алуминиев хидроксид, който е най-опасният адювант, и който понастоящем се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го забъркаха в препарата", добавя той.
Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт. "Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up