Вторник, Септември 28, 2021
Последвайте ни
Спира продажбата на лекарство за шизофрения и биполярно разстройство

 

Фирма "Фармадвайс" уведомява , че от 30.04.2020г. планирано преустановява продажбите на лекарствените продукти с международно непатентно наименование Arirpipraloze. Tова са медикаментите Лемилво таблетки и орална суспензия. Важно е да се отбележи, че Лемилво орална суспензия е част от Позитивния лекарствен списък

и единствен продукт с INN Arirpipraloze като медикамент за с лекарствена форма перорален разтвор.
Спирането на лекарствения продукт налага общопрактикуващите лекари на насоча пациентите за преглед при специалист и назначаване на терапевтична алтернатива преди поредното месечно издаване на рецептурната бланка.
Лемилво съдържа активното вещество арипипразол и принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотици за лечение на шизофрения и биполярно афективно разстройство. Използва се за лечение на възрастни и юноши на 15 и повече години, които страдат от заболяване, характеризиращо се със симптоми, като чуване, виждане или усещане на неща, които реално не съществуват, подозрителност, погрешни убеждения, несвързан говор и объркано поведение, както и липса на емоции. Хората в това състояние могат да изпитват също чувство на депресия, вина, тревожност или напрежение.
Лемилво се използва за лечение на възрастни и юноши на 13 и повече години, които страдат от заболяване, характеризиращо се със симптоми, като усещане за приповдигнатост, прилив на енергия, нужда от много по-малко сън от обикновено, много бързо говорене с надпреварващи се идеи и понякога силна раздразнителност. При възрастни той също предотвратява възобновяването на тези симптоми при пациенти, които са се повлияли от лечението с Лемилво.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up