Неделя, Декември 05, 2021
Follow Us
Novartis ще дари 130 млн. дози хидроксихлорохин за борба с Covid-19

Швейцарската фармацевтична компания Novartis заяви в петък, че ще дари до 130 милиона дози хидроксихлорохин в подкрепа на глобалния отговор на паnдемията от Covid-19. 

 Хидроксихлорохинът и тясно свързаното с него лекарство хлорохин са одобрени през 50-те години на миналия век, основно за лечение на малария. Оттогава са използвани за широк спектър от болести, включително лупус, ревматоиден артрит, синдром на Сьогрен и дори за усложнения от лаймска болест.

 

Компанията заяви, че до 130 милиона дози от 200 mg ще бъдат дарени до края на май, включително сегашния й запас от 50 милиона дози от 200 mg.

От компанията добавиха, че "поделението ѝ Novartis Sandoz ще следва подходящи регулаторни разрешения и след одобрение ще работи със заинтересованите страни, за да определи как най-добре да се получи това лекарство на пациентите, които се нуждаят от него".

Според изявлението, този ангажимент "се основава на предварително обявените ангажименти от Фонда за реагиране на Novartis Covid-19 за 20 млн. долара за усилия за сътрудничество при откриване на лекарство и за подкрепа клинични изпитания за съществуващи лекарства на Novartis и ангажимента на Sandoz за поддържане на стабилни цени на кошница от основни лекарства, които могат да помогнат при лечението на Covid-19".

Източник: БНР

 

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up