Вторник, Ноември 30, 2021
Follow Us
Шарлатанийки

Епидемията води до криза, но също разкрива нови възможности.
Завчера докладвали в Министерския съвет, че има българско лекарство за коронавирус. Имали молекулата, а Правителството само трябва да да плати разходите за проучвания и регистрация. Край на епидемията, а целият свят се покланя пред българският гений.

Добре де, ако наистина имат лекарство, което лекува коронавирусна инфекция, за какво им е държавна субсидия? Пускат го на пазара и целият свят ще купува, на каквато и цена да го предложат. Милиардите са им в кърпа вързани и то за няколко месеца. Или продават патента на някой от фармацевтичните гиганти и парите идват веднага. Те са богати, а светът е спасен. Ще им вдигнат даже паметник, като на Луи Пастьор. Не, не искат слава, нито да го дават на някой друг. Ако Правителството не иска да плати, нямало да се занимават с молекулата, защото ..... имали по-важни разработки. Трябва да си много тъп за да се хванеш, ама нали от Правителството не се очаква да прави само умни неща, даже напротив.
Други съобщили на Премиера, че са открили активния въглен. Бил малко различен от този, който човечеството прилага от векове. Вместо от дървени въглища, го добивали от костилки, за предпочитане на кайсии, но може и други. Та този въглен бил много подходящ за спиране на коронавируса, ако се сложи новите маски, които ще шием.
Трябва само Правителството да плати и ако може веднага, без обществени поръчки, защото няма време, епидемията е тука. Не разбрахме, какво ще стане като свършат костилките, защото кайсиите през зимата и ранна пролет не дават плодове.

Държавното предприятие "Интендантско обслужване" вече имало готовност да произвежда маските.
Можели и защитни облека. Чакало се само кройката да получи одобрение на Националния кризисен щаб, в който има изобилие от моделиери. Имали водонепроницаеми платове, но можели и да внесат от Китай. Пардон, от Китай не е много подходящо, а и те май закъсаха с износа напоследък.
Какво е общото на облеклата, маските и лекарствата?
Общото е, че някой трябва да ги купи. Този някой не трябва да се интересува дали са ефикасни и дали отговарят на общоприетите международни стандарти.
Кой би платил за нещо, без да се интересува дали върши работа? Този, който харчи чужди пари. Този, за който е по-важно хората да видят, че прави нещо, отколкото дали това, което прави, има особен смисъл. На това описание отговаря само една организация – Правителството. За това всички кандидати за слава и добро заплащане отиват там – в Министерския съвет.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Петър Виденов · преди 1 години
    Бат Митко Николов изкърти всички пейки от парковете и улиците в Бургас по 5 лв за парче. След месец ще ги върне по местата им с двойна цена за траспорт и тройна за монтаж. Пандемично крадене от парите на бургазлии, другите вече са в миналото.....
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up