Вторник, Ноември 30, 2021
Follow Us
ЕМА даде положително становище за два нови антибиотика

Два антибиотика получиха положително становище от Комитетd за лекарства в хуманната медицина СHMP на Европейската агенция по лекарствата (EMA), съобщиха от европейския лекарствен регулатор.
Комитетът препоръчва издаване на разрешение за употреба в страните от ЕС на цефалоспориновия антибиотик

Fetcroja (Cefiderocol) за лечение на инфекции, дължащи се на аеробни грам-отрицателни организми при възрастни, при които терапевтичните възможности са силно ограничени.
Генеричният медикамент Tigecycline Accord (Tygecycline), антибиотик от глицилциклиновата група, получи положително становище за лечение на тежки инфекции на кожата и меките тъкани, както и на абдоминални инфекции.
Комитетът прие отрицателно становище за разширяване на показанията за Emgality (galcanezumab), като не допусна добавянето на профилактичното прилагане на продукта при възрастни, които страдат от епизодично клъстерно главоболие.
Експертите препоръчаха също така да бъде осъществен преглед на лекарства, за които са проведени изследвания от Panexcell Clinical Laboratories Priv. Ltd, от Мумбай, Индия. Тази процедура по правило следва инспекцията на добра клинична практика (GCP). Стъпката се предприема поради опасения относно данните от проучванията, използвани в подкрепа на заявленията за разрешения за употреба на някои лекарства в ЕС.
Комитетът започва преглед на лекарството за рак Yondelis (трабектедин), използвано за лечение на рак на яйчниците и саркома на меките тъкани. Прегледът започна след клинично проучване (OVC-3006), изследващо резултатите от употребата на Yondelis при пациенти с рак на яйчника. То бе спряно, тъй като междинен анализ на резултатите показа, че като цяло пациентите, лекувани с Yondelis плюс пегилиран липозомен доксорубицин (PLD, друго лекарство за рак) не са живели по-дълго от пациентите, получавали PLD самостоятелно.

Източник: zdrave.net

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up