Вторник, Май 18, 2021
Последвайте ни
Цената на медицинските  маски се повиши драстично

Предпазните маски с връзки или ластик, които обикновено струват няколко стотинки увеличиха цената си неколкократно. Маските се предлагат на цени между 20 и 200лв. за кутия от 50бр., която обикновено струва 5-7лв. Могат да бъдат закупени и единично на цени между 2 и 4 лева.
По притеснително от това, че се предлагат на такива цени е,,

че се купуват на такива цени. Бърза справка в google показва, че маските цени 50, 100лв за 1 кутия от 50бр са изчерпани, въпреки че специалисти многократно информираха, че те не предпазват от коронавирус и дори напротив – създават измамно чувство за сигурност. Освен това в сайтовете за свободна продажба, се предлагат предпазни маски с неясен произход, от хора, които едва ли имат разрешително за продажба и съхранение на медицински консумативи. Подобна покупка, освен че поставя по съмнение здравия разум, е много по-вероятно да навреди на здравето, отколкото да го предпази.
В Китай търговията с фалшиви маски процъфтява, задържани са над 20000 задържани заподозрени, а властите призоваха гражданите да проявят разум и да купуват маски само от разрешени места.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up