Събота, Февруари 22, 2020

Обявена е нова обществена поръчка за доставка на консумативи за диагностика на туберкулоза. Здравното министерство я обявява за  64 204 лева без ДДС. Провалът на търгът през 2018 се дължал на неизрядността на подадените оферти.
Става въпрос за доставка на „Хранителна среда Льовенщайн-Йенсен, готова за употреба", с годност не по-малко от 1 година. Поръчката е  по прекратена през 2018 г. обособена позиция за доставка на диагностикуми и консумативи за микроскопски и културелни изследвания за туберкулоза с 4 отделни позиции.

 По нея са били подадени предложения от „ДИАМЕД" ООД и „ЕС ДЖИ ПИ БИО ДАЙНАМИКС" ООД, но офертите не са отговаряли на изискванията. Затова министър Кирил Ананиев е прекратил процедурата. Поради това възложителят има правна възможност да проведе процедура на договаряне без предварително обявление, подчертават от МЗ.

76 900 броя е размера на обществената поръчка  „Хранителна среда Льовенщайн-Йенсен, готова за употреба". Освен едногодишна годност, в обявата е записано, че тя трябва да е в плоскодънна дебелостенна епруветка с външен диаметър на дъното не по-голям от 20 мм, с височина не по-голяма от 15 см, с винтова капачка с уплътнител, с етикет с изписани: срок на годност, температура на съхранение и каталожен номер върху всяка отделна епруветка.

Мястото за изпълнение на поръчката е Националната референтна лаборатория по туберкулоза към НЦЗПБ, специализирани болници по белодробни болести и по пневмо-фтизиатрични заболявания, многопрофилни болници за активно лечение и др.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up