Събота, Септември 21, 2019

Обявена е нова обществена поръчка за доставка на консумативи за диагностика на туберкулоза. Здравното министерство я обявява за  64 204 лева без ДДС. Провалът на търгът през 2018 се дължал на неизрядността на подадените оферти.
Става въпрос за доставка на „Хранителна среда Льовенщайн-Йенсен, готова за употреба", с годност не по-малко от 1 година. Поръчката е  по прекратена през 2018 г. обособена позиция за доставка на диагностикуми и консумативи за микроскопски и културелни изследвания за туберкулоза с 4 отделни позиции.

 По нея са били подадени предложения от „ДИАМЕД" ООД и „ЕС ДЖИ ПИ БИО ДАЙНАМИКС" ООД, но офертите не са отговаряли на изискванията. Затова министър Кирил Ананиев е прекратил процедурата. Поради това възложителят има правна възможност да проведе процедура на договаряне без предварително обявление, подчертават от МЗ.

76 900 броя е размера на обществената поръчка  „Хранителна среда Льовенщайн-Йенсен, готова за употреба". Освен едногодишна годност, в обявата е записано, че тя трябва да е в плоскодънна дебелостенна епруветка с външен диаметър на дъното не по-голям от 20 мм, с височина не по-голяма от 15 см, с винтова капачка с уплътнител, с етикет с изписани: срок на годност, температура на съхранение и каталожен номер върху всяка отделна епруветка.

Мястото за изпълнение на поръчката е Националната референтна лаборатория по туберкулоза към НЦЗПБ, специализирани болници по белодробни болести и по пневмо-фтизиатрични заболявания, многопрофилни болници за активно лечение и др.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up