Четвъртък, Февруари 27, 2020

АстраЗенека заяви, че лекарството им за рак на кръвта е изпълнило основната цел на последния етап от проучването, като лечението е с една стъпка по-близо до одобрението му за пазара.

При втория си успех през последния етап на лечението, лекарството показа значимо подобрение при пациенти с хронична лимфоцитна левкемия, в сравнение с лечението на базата на химиотерапия. 

ASTRAZENECA PFIZER

Лекарството Calquence е крайъгълен продукт за АстраЗенека в хематологията и неговото ускорено одобрение в САЩ през 2017 г. бележи първото му влизане в лечението на рак на кръвта.

"Положителните резултати от двете проучвания ще послужат като основа за регулаторни изложения по-късно тази година", заяви Хосе Баселга, изпълнителен вицепрезидент на отдела по онкология на компанията. 

Лекарството, което вече е одобрено от американския лекарствен регулатор за лечение на рядък вид рак на кръвта, отговаря на първичната крайна точка в проучване през май, тествайки лекарството в сравнение с наличното лечение.

АстраЗенека е придобила лекарството, известно още като acalabrutinib, когато е купила мажоритарен дял в Acerta Pharma през 2015 година.

Калцидацията в момента е одобрена за лечение на възрастни с рецидивирал или рефрактерен клетъчен лимфом в САЩ, Бразилия, ОАЕ и Катар и се разработва за лечение на хронична лимфоцитна левкемия и други видове рак на кръвта.

Акциите на компанията се повишиха с 0.8% до 6005 пенса в началото на търговията на Лондонската фондова борса.

Източник: Reuters

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up