Петък, Септември 20, 2019

АстраЗенека заяви, че лекарството им за рак на кръвта е изпълнило основната цел на последния етап от проучването, като лечението е с една стъпка по-близо до одобрението му за пазара.

При втория си успех през последния етап на лечението, лекарството показа значимо подобрение при пациенти с хронична лимфоцитна левкемия, в сравнение с лечението на базата на химиотерапия. 

ASTRAZENECA PFIZER

Лекарството Calquence е крайъгълен продукт за АстраЗенека в хематологията и неговото ускорено одобрение в САЩ през 2017 г. бележи първото му влизане в лечението на рак на кръвта.

"Положителните резултати от двете проучвания ще послужат като основа за регулаторни изложения по-късно тази година", заяви Хосе Баселга, изпълнителен вицепрезидент на отдела по онкология на компанията. 

Лекарството, което вече е одобрено от американския лекарствен регулатор за лечение на рядък вид рак на кръвта, отговаря на първичната крайна точка в проучване през май, тествайки лекарството в сравнение с наличното лечение.

АстраЗенека е придобила лекарството, известно още като acalabrutinib, когато е купила мажоритарен дял в Acerta Pharma през 2015 година.

Калцидацията в момента е одобрена за лечение на възрастни с рецидивирал или рефрактерен клетъчен лимфом в САЩ, Бразилия, ОАЕ и Катар и се разработва за лечение на хронична лимфоцитна левкемия и други видове рак на кръвта.

Акциите на компанията се повишиха с 0.8% до 6005 пенса в началото на търговията на Лондонската фондова борса.

Източник: Reuters

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up