Събота, Август 24, 2019

Американската Агенция по храните и лекарствата в понеделник предостави по-рано от очакваното одобрение на антитяло-лекарствените конюгати Polivy на Рош за лечение на пациенти с напреднал лимфом.

Polivy е одобрен в комбинация с по-старото лекарство на Рош- Rituxan и химиотерапевтичен агент за възрастни пациенти с напреднал дифузен голям B-клетъчен лимфом (DLBCL), чийто рак се е влошил въпреки поне две предишни линии на лечение.
Антитяло-лекарствените конюгати са предназначени да доставят токсична химиотерапия директно в туморите.

roche

Рош заяви, че средната цена в САЩ за четиримесечен курс на Polivy ще бъде $ 90,000. Rituxan е на цена от 39 500 долара за четири месеца.

Анализаторите на Wall Street оценяват продажбите на Polivy на близо 1 млрд. долара до 2024 г., според данни на IBES от Refinitiv.

Страничните ефекти, наблюдавани при проучвания на Polivy, включват нисък брой кръвни клетки, увреждане на нервите, умора и пневмония, се казва в изявление на Агенция по храните и лекарствата.

Клетъчната терапия Yescarta, от Gilead Sciences Inc и Kymriah и продавана от Novartis AG, също е одобрена за пациенти с напреднал DLBCL.

Д-р Матю Матасар, хематолог в Нюйоркския Център за рак Memorial Sloan Kettering, който участва в разработването на Polivy, каза, че лекарството може да бъде вариант за някои пациенти , с цел да се определи дали трябва да преминат към CAR-T лечение.

Той каза, че Polivy може да се използва само веднъж поради риска от сериозна невротоксичност.

Рош изчислява, че близо 25 000 нови случая на DLBCL, вид неходжкинов лимфом (NHL), ще бъдат диагностицирани в САЩ тази година

Източник : Reuters

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up