Вторник, Юли 23, 2019

Френският фармацевтичен гигант Санофи обяви, че Европейската агенция по лекарствата е одобрила лекарството за борба с рака Либтайо (Libtayo), първото лекарство от този вид, което е разрешено за употреба в Европейския Съюз.


Лекарството е насочено към пациенти с втората най-често срещана форма на рак на кожата - кожен плоскоклетъчен карцином (CSCC) - чийто рак е напреднал и които не са кандидати за хирургична или лъчева терапия.

Потвърждавайки условното одобрение, агенцията добави в изявление, че е „приела положително становището, препоръчващо условно разрешение за търговия с лекарствения продукт Либтайо, предназначено за лечение на напреднал кожен плоскоклетъчен карцином“.

"Ползите от Либтайо включват способността му да намали размера на тумора и да предотврати прогресирането му за по-дълго време", се казва в доклада.

Понастоящем в ЕС няма одобрени лекарства за лечение на CSCC, според Санофи.
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри Либтайо през септември 2018 г., докато Канада му даде условно зелена светлина по-рано този месец.

Източник: MedicalXpress

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up