Понеделник, Май 20, 2019

Френският фармацевтичен гигант Санофи обяви, че Европейската агенция по лекарствата е одобрила лекарството за борба с рака Либтайо (Libtayo), първото лекарство от този вид, което е разрешено за употреба в Европейския Съюз.


Лекарството е насочено към пациенти с втората най-често срещана форма на рак на кожата - кожен плоскоклетъчен карцином (CSCC) - чийто рак е напреднал и които не са кандидати за хирургична или лъчева терапия.

Потвърждавайки условното одобрение, агенцията добави в изявление, че е „приела положително становището, препоръчващо условно разрешение за търговия с лекарствения продукт Либтайо, предназначено за лечение на напреднал кожен плоскоклетъчен карцином“.

"Ползите от Либтайо включват способността му да намали размера на тумора и да предотврати прогресирането му за по-дълго време", се казва в доклада.

Понастоящем в ЕС няма одобрени лекарства за лечение на CSCC, според Санофи.
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри Либтайо през септември 2018 г., докато Канада му даде условно зелена светлина по-рано този месец.

Източник: MedicalXpress

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up