Понеделник, Септември 20, 2021
Последвайте ни

ИНДУСТРИЯ

Компанията на Pfizer е подала заявление до Европейската агенция по лекарствата за евентуално прилагане на трета подсилваща доза от ваксините срещу COVID-19. Идеята е тя да се дава шест месеца след втората доза за хора, навършили 16 години.

Американският регулатор по лекарствата FDA поиска от Pfizer , Eli Lilly & Co и AbbVie да включат информация за рисковете от сериозни състояния и смърт при използването на техни лекарства известни като JAK инхибитори. - предаде агенция Ройтерс

Европейската комисия одобри за употреба в Европейския съюз ново лекарство за атопичен дерматит на американска биофармацевтична компания. Терапията е под формата на таблетки и се прилага при възрастни и деца над 12 години, които страдат от умерена и тежка форма на атопичен дерматит.

Фармацевтичната компания Merck & Co Inc и нейният партньор Ridgeback Biotherapeutics заявиха в сряда, че са започнали записване на пациенти за късен етап на изпитване (Фаза 3) на експерименталното им лекарство молнупиравир (molnupiravir) за превенция на инфекция с Covid-19, съобщава Ройтерс.

Американският лекарствен регулатор даде пълно одобрение на ваксината Pfizer Inc/BioNTech срещу COVID-19, която получи разрешение за спешна употреба през декември. Това е първата ваксина срещу COVID -19, която получава пълно одобрение.

Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline (GSK) и южнокорейската SK Bioscience обявиха във вторник, че започват "Фаза 3" на изпитване на кандидата за ваксина срещу Covid-19 на южнокорейската фирма - GBP510 в комбинация с пандемиен адювант на GSK, предаде Ройтерс.

Данните от проучване на AstraZeneca за ново лечение са обещавщи  за предотвратяване на COVID -19. Резулттатите дават надежда по-специално на хората, които не изграждат добър имунитет след ваксинация.
Британският производител на лекарства заяви, че новата му терапия с антитела намалява риска хората да развият симптоми на COVID-19 със 77% в късните етапи на клиничното изпитване. - съобщава агенция Ройтерс

Третата доза, която някои държави обмислят да прилагат, "това е малко като каруцата пред коня". За да има трета доза, трябва да има данни от клинични изпитвания, от наблюдение за това какъв е профилът на ефикасност и на безопасност при поставянето ѝ.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) започна процедура по оценката на RoActemra(tocilizumab) за лечение на КОВИД. Това съобщават от там. Очаква се противовъзпалителното лекарство да помага при тежкислучаи на пациенти в болница, които са а кортикостероиди и имат нужда от кислород или механична вентилация.

Log in or Sign up