NSVOK top banner

Вход
Обновен 9:10 EET, Nov 14, 2018

Рехабилитация

 • casheПациенти на държавната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация – , намираща се в столичния квартал „Овча купел“, са подали колективна жалба до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщава БГНЕС. Повод за жалбата е нов ценоразпис на допълнителните услуги, които лечебното заведение предлага.
  Пациентите трябва да плащат за подобрени битови условия -телевизор, безжичен Интернет и собствен санитарен възел, такса в размер на 49 лева. Те обаче нямат избор, защото всяка една стая разполага с Интернет, телевизор и собствен санитарен възел.

 • spaМедицинският туризъм в България безспорно има своето бъдеще. На този етап то е основно в сферата на възстановителната дейност - спа процедурите, комбинацията между болест и водолечение. В тази посока страната ни има много добри перспективи. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" бившият директор на "Пирогов" Спас Спасков.
  Близо 150 000 британци годишно идват у нас на медицински туризъм заради по-ниските цени на услугите, се посочва в английско издание.
  "Вероятността обаче в страната ни да идват хора от цял свят, които искат да получат чиста медицинска услуга, не е много голяма. Обикновено тези, които се възползват, са живели у нас преди и се връщат именно заради ниските цени и най-вече заради по-добрия достъп", коментира д-р Спасков.

 • rehabilitationНова здравна методика спира почти изцяло достъпа на белодробно болни до рехабилитация. И по-конкретно – право на прием в рехабилитационните болници в страната вече имат единствено онези, които са с над 50% инвалидност по ТЕЛК.
  Заради всичко това от началото на месеца болницата във Велинград, където се лекуват такива болни, стои почти празна.