Четвъртък, Август 05, 2021
Последвайте ни

Локдаун

 • В рамките на две седмици, Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев изготви два доклада за епидемичната обстановка в страната. Направените предложения за налагане на противоепидемични мерки, обаче не кореспондират с изложените в тях данни за епидемичната обстановка, което поражда съмнение в основателността на предприетите мерки, поне в един от двата случая. Вижте сами:

 • 28 януари 2021 година. Брифинг на Националния оперативен щаб. „При достигане на заболеваемост от над 200 души на 100 хил. население здравните власти отново ще затегнат мерките срещу коронавируса", обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на щаба. Същият ден нивото на заболеваемост в България е 90 на 100 хил.

 • От днес Великобритания допълнително облекчава, наложените заради COVID-19 ограничения, поради намаления брой случаи на заразени. Разрешава се събирането и спортуването на открито. От понеделник две домакинства или групи с не повече от шест души могат да се срещат навън, включително в частни градини, съобщава Euronews.
  Спортните съоръжения на открито, като тенис и баскетболни игрища, също ще бъдат отворени отново и хората ще могат да участват в спортни тренировки.

 • Присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) в училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие.


  Провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

 • Попитахме нашите читатели Трябва ли да бъдат отворени ресторантите и заведенията на 1-ви март?
  56% от анкетираните (253 гласа) са отговорили на въпроса с „Да, безусловно“. Близо 1/3 от анкетираните – 27% (122 гласа) са на мнение, че ресторантите и заведенията не трябва да се отварят сега, а трябва да се изчака развитието на ситуацията. Според 10% (45 гласа) от анкетираните решение за отваряне на ресторантите трябва да се вземе в зависимост от моментната ситуация. 2% от анкетираните са казали, че не могат да преценят, а 5% не ги интересува.

 • Със заповед издадена днес, здравният министър Проф. Ангелов премахна значителна част от ораниченията и забраните действащи до сега.
  Разрешава се провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания.“.
  Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.“

 • В отвореното писмо две браншови организации - Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията искат оставката на министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
  Писмото идва в отговор на решението на Правителството от началото на февруари всички фитнес зали, молове и зали за танци да могат отново да работят.
  Собствениците на заведения смятат, че не е справедливо да бъдат облекчавани мерки в едни сектори на икономиката, а в други – не. 

 • Попитахме читателите на нашия сайт дали подкрепят затварянето на страната, заради епидемията от Ковид? Повечето от анкетираните (53%) са отговорили, че затварянето на страната е било необходимо, заради големия брой заразени през последните седмици. Според 29% от далите гласа си в подкрепа на мерките, затварянето е трябвало дори да се направи един месец по-рано.

Log in or Sign up