Петък, Август 19, 2022
Follow Us

ПК по здравеопазване

  • Писан на коляно, по нечие внезапно хрумване и вероятно късно вечер – така може да се определи накратко внесения проект за изменение на Закона за здравето. Текстът е не просто възмутителен, но и олицетворява всички недостатъци на нормотворчеството в българското здравеопазване.
    Текстът за изменение е внесен от председателя на Комисията по здравеопазване - Антон  Тонев, както и д-р Александър Симидчиев; Антоанета Цонева, Зарко Маринов, Иван Димитров и Петър Маринов.

  • Доц. Силви Кирилов от „Има такъв народ“ оглавява Комисията по здравеопазване, решиха народните представители днес. Доц. Кирилов беше предложението на Слави Трифонов за здравен министър във втория проектокабинет на ИТН.

  • Ние все още не можем да разберем достатъчно, че крайната цел на една здравна система е да постави пациента в центъра. Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров по време на Международната научна конференция "Основни права и медицинско право", предаде ИА "Фокус"

  • "Децата не боледуват тежко. При тях все още нямаме голям риск - поне при тези варианти, които имаме до момента. Децата не са резервоар на тежка инфекция и не натоварват здравната система, но са начин на разпространение на инфекцията, позволяват ѝ да циркулира в обществото повече.

  • Здравеопазването е ключов приоритет на държавата, трябва да може да постигаме консенсус по важни въпроси. Критично важно е по време на пандемичния процес да направим възможно най-ефективните мерки, да обединим и обществото ни, което според мен е доста разделено по темата, за да постигнем победа над пандемията и да излезем от нея, защото тя влияе и върху икономиката, и върху културата, и върху социалните дейности.

  • Доц. Александър Симидчиев ("Демократична България") беше избран за председател на Комисията по здравеопазване. В нейния състав ще влязат:

Log in or Sign up