Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

Здраве

  • Според годишните данни по консолидираната фискална програма на министерството на финансите, публичните разходи за здравеопазване през последните 10 години са се увеличили повече от два пъти. През 2012 година публичните разходите са били в размер на 3 милиарда и 303 милиона лева. През 2021 година те вече са 7 милиарда и 221 милиона лева.
    Общите суми на разходите растат ежегодно. Известно задържане на разходите се вижда в периода 2015-2017 година, а най-силно увеличение се регистрира 2014 и 2020-2021 години

  • Много обещания или никакви обещания, какво планират за здравеопазването политическите партии. Някои от бъдещите представители на народа, голяма част от които и досегашни такива, са подготвили програми достойни Оскар, други са били по-обрани, трети пък все още не са готови с обещанията.

  • Това е международен проект, включващ две неправителствени организации от България и Азербайджан - Демократични институции и човешки права, Център за защита правата в здравеопазването
    Неправителствените организации в България и Азербайджан имат коренно различни политически условия за работа. Развитието на демокрацията в България, позволява на НПО да имат много по-активна роля във формирането на политики и в гражданския контрол над администрацията. Значително по-големи са и възможностите за финансиране от различни донорски организации, в това число и от ЕС.

  • От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище, болниците да не са пълни. Това заяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

  • Промени в структурата на Министерството на здравеопазването се залагат с предложени изменения в Устройствения правилник на ведомството. С тях броят на заместниците на здравния министър се намаляват отново на трима.

Log in or Sign up