Петък, Август 19, 2022
Follow Us

Линейка

  • 1.Предстои съществена реформа в организацията на „Спешната помощ“ в Р България. Общопризнат факт е, че нейната дейност не е достатъчно ефективна, независимо от големите усилия на медицинския персонал и вливането на огромни парични средства в нея. Ковид епидемията разкри нейните недостатъци. Рецидивът на непристойните реакции на близките на нуждаещите се от спешна помощ в следепидемичното време показват, че нищо не се е променило. Не е отминал страхът, че при нова вълна на епидемията първата линия на медицинския фронт отново трудно ще поеме ударите.

  • Детски реанимобил бе дарен на УМБАЛ Бургас от кампанията "Дари капачка - спаси живот". Линейката е от Германия и преди месец бе предаден на лечебното заведение. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите.

  • „Тук съм, за да изразя моите, а и, надявам се, на всички наши сънародници благодарност, признателност и респект към работещите в центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна. Това е една тежка професия, винаги е била такава, казвам го и от личен опит.

  • В изпълнение на проект № BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение в спешните състояния“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г., от днес, 17 май, в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ се възобновяват обученията на работещите в системата на спешната медицинска помощ. Обученията бяха временно преустановени през м. март 2020 г. заради пандемията от COVID-19.

  • Частните линейки, които работят извън обхвата на спешната помощ, ще бъдат вкарани в регистър и ще подлежат на контрол. Това решиха на първо четене депутатите с промените в закона за автомобилните превози, внесени от Обединени патриоти. От БСП и ДПС гласуваха "против".

Log in or Sign up