Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни

НЦЗПБ

 • Всекидневно се пенсионират заслужено стотици български граждани. С цялото ни уважение към заслугите на проф. Кантарджиев считаме, че няма нищо несправедливо в пенсионирането му. Има достатъчно млади учени, които достойно могат да заемат ръководната позиция.

  В тази връзка питаме къде беше обществото когато пенсионираха например доц. Соня Тотева, директор на Държавна психиатрична болница, защото се опита да спаси апетитния общински терен на Нацоиналния център по наркомании.
  Призоваваме проф. Кантарджиев да прояви достойнство и да спре тези драми. - се казва в позицията на  Пациентски организации " Заедно с теб"

  АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

  Ваксинирахте ли се?
 • „Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира“. Това заявява служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров по отношение на внезапното пенсиониране на директора на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев във видеообръщение, изпратено до медиите.

  „Не обичам да говоря. Предпочитам действията ми да го правят вместо мен, но съм предизвикан да направя това изявление заради събитията от последните няколко дни“, казва той и коментира с горните думи отстраняването на проф. Кантарджиев.

  „Второ, по отношение смените на управителите на болниците „Лозенец“ и „Александровска“. Цялото общество знае причините за тези смени. Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения“, казва още Кацаров.

 • Поради навършване на пенсионна възраст проф. Тодор Кантарджиев, дмн, считано от днес, 7 юни, не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести. 

Log in or Sign up