Резултати от скрининга в Община Любимец

LubimecОт 20 до 22 май 2017 г. се проведоха профилактичните прегледи за рак на гърдата в община Любимец. Безплатни прегледи бяха направени на 476 жени, като при шест пациентки са установени карциноми, а при девет – фиброаденоми. Двадесет и девет пациентки са с кисти, четири с липоми, две с дуктектазия, една с гранулом и една с папилом.
Lubimec1На всички жени е извършен клиничен и ехографски преглед от д-р Младенов – специалист-мамолог. При всеки един от съмнителните случаи е извършено мамографско изследване с дарения мамограф от Ротари Интернешънъл и екипа на МБАЛ - Червен бряг. Профилактичните прегледи за рак на гърдата се организират благодарение на финансовата подкрепа на Райфайзен банк по програмата „Избери, за да помогнеш“.
Следващият скрининг ще се проведе в Община Ябланица от 27 до 28 май. Всички жени от общината на възраст над 45 години могат да се запишат предварително в общинската администрация, където ще бъдат информирани за часа и мястото на прегледите, които са напълно безплатни за пациентите.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...