"Хапче за милиони" - порочните схеми на "Софарма" (видео)

Софарма"Хапче за милиони" ще разкаже как печелившо държавно фармацевтично предприятие се приватизира за символична сума с политически протекции и бизнес-машинации. Първият филм от поредицата на КАНАЛ 3 за престъпленията на прехода ще бъде излъчен на 16 март в 20 часа. Документалният филм разказва историята на "Софарма" и Огнян Донев, който от съветник на вицепремиера в правителството на БКП се превръща в бизнесмен, претендиращ, че успехът му е плод на предприемачески нюх и търговски талант.

В "Хапче за милиони" ще видите интервюта с хора, преки свидетели на криминалната приватизация, много непоказани до момента документи и свидетелства. Ще стане ясно как държавата в лицето на Министерството на здравеопазването е била ощетена, както и къде са потънали парите на българските лекари и медицински сестри, работили в Либия.
За порочните схеми свидетелстват д-р Христо Димов - бивш изпълнителен директор на "Експомед" и бивш председател на борда на директорите на "Софарма", Ангелина Бонева от Центъра за защита правата в здравеопазването, депутатът Емил Димитров - в ролята му на ревизор, народните избраници Данаил Кирилов и Веселин Марешки, бизнес-партньори на Донев, представители на държавното обвинение.

Вижте подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»