БЛС подписва договор за сътрудничество с европейските медицински специалисти

БЛСОт Българския лекарски съюз съобщават, че след повече от две годишни усилия от страна на техни представители, е постигната договорка за дългосрочно сътрудничество с UEMS /Европейски съюз на медицинските специалисти/. Това ще позволи продължаващото медицинско обучение на лекарите в България да бъде стандарт за качество както на територията на страната, така и в Европа.

На 16 март в София ще гостуват представители на UEMS в лицето на д-р Ромуел Краевски - президент, проф. Василиос Папалао – гл. секретар и д-р Бернард Мале - ковчежник. Поводът за посещението е официалното подписване на договор за сътрудничество между българската съсловна организация и европейската институция. Това ще постави началото на унифициране критериите на ПМО с тези в Европа и ще даде възможност за акредитиране и сертифициране на медицинските форуми по европейски стандарт. Българският лекарски съюз счита, че това е сериозна крачка в развитието на ПМО в България и ще спомогне за по-добрата колаборация между българската и европейската медицинска общност, създавайки предпоставки за утвърждаване на продължаващото медицинско обучение в България, като медиатор на медицински практики и ценности.
В рамките на официалното посещение на представителите на UEMS в България, БЛС организира и Международна конференция на тема: „Продължаващо медицинско обучение – гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента“, която ще се проведе на 16 март в София.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като БЛС ЕС

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»