700 000 българи са се разболели от грип през изминалия сезон (видео)

пациентСлед отминаването на грипната вълна ни атакуват други вируси, които пълнят кабинетите на личните лекари. През изминалия сезон от грип са се разболели около 700 000 българи, информират от bTV. През последните седмици обаче ни атакуват вируси, характерни за пролетния и летния сезон. Опашките пред кабинетите на личните лекари са чувствително по-малки, но болни продължава да има. Така наречените парагрипни вируси, които се разпространяват през последните седмици, обикновено протичат без висока температура, не водят до тежки усложнения и нямат масово разпространение.

„Когато стават много и различни вирусите, значи грипът го няма. Когато има грип, той владее положението”, обясни д-р Георги Киряков.
В някои от случаите симптомите отшумяват до седмица, в други – до две. При неразположение специалистите препоръчват да се консултираме с личния лекар. Топли чайове и лимон със сигурност помагат да се чувстваме по-добре.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»