Увеличават се нападенията над столични спешни екипи

300x300 9176Нападенията над лекари от Спешна помощ в София се увеличават. От началото на годината има 10 случая на физически нападения над медици. Всеки ден има случаи на закани от страна на недоволни пациенти. Най-често скандалите между пациенти и екипите на Спешна помощ стават заради претенции от страна на хората за забавени линейки, съобщават от БНР. Катя Сунгарска от ЦСМП допълни още, че една от най-честите причини за физическите нападения е алкохолното опиянение, при приети други субстанции, които водят до неадекватност.

"Често се случва и хора, които смятат, че линейката трябва да стои до входа им и когато те имат проблем, веднага екипът да стигне до тях, а когато ние не отидем на първата минута, а отидем на осмата или на десетата, вече това предизвиква агресия най-вече у близките", посочи тя.
В същото време много голяма част от повикванията към Спешна помощ са сигнали, които не са свързани с пряка заплаха за живота на пациента, обясняват от службата.
"Тези пациенти, които викат линейка, защото имат 38 градуса температура, защото са си изкълчили пръста или защото от една седмица ги боли нещо, те са най-агресивните. Това сме го установили в практиката. От много отдавна е така“, допълва Сунгарска.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като ЦСМП агресия

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»