Семейство обвини лекари от търновската болница в небрежност (видео)

пациентМладо семейство обвинява лекари от търновската болница за загубата на детето си. След дълги години живот в чужбина Илиана и Дончо се връщат в България, за да създадат семейство. Заживяват в Търново, разказват от bTV. Скоро разбират, че очакват момченце. Бременността на Илиана е спокойна... до края на шестия месец, когато се буди през нощта от силни болки в стомаха. Веднага търси спешна медицинска помощ. Според лекарите проблемът не бил сериозен – вероятно ставало дума за гастрит.

„Когато излезе от кабинета и го попитах: „Докторе, как е положението с Илиана?“, той се обърна и каза: „Ако слушаш, жена винаги ще има оплакване, така че това е от бременността. Продължавайте напред и всичко ще мине“, разказва Дончо.
Болките обаче непрекъснато се увеличавали. И така, след няколко прегледа, приемат Илиана в търновската болница. Следва серия от кръвни изследвания. Оказва се с влошени показатели. Започва и терапия с обезболяващи.
„Стана ясно, че има някакъв проблем, но никой не знае какъв. Казваха, че бебето е добре, че аз също съм добре, нищо че имам такива показатели“, споделя Илиана.
докСлед петдневен престой в болницата я изписват в „добро общо състояние“, но с направление за хематолог в Плевенската болница чак за след седмица. Още същата вечер болките стават нетърпими, затова Илиана и годеникът ѝ тръгват към София. Приемат я в Майчин дом. Там установяват, че бебето вече е мъртво, а тя е на косъм от смъртта.
„Веднага при влизането жената видя, че няма сърдечни тонове. Ужасно. Почувствах се ужасно, защото това е най-тежкото нещо“, казва Илиана.
Оказва се, че е развила хелп синдром. Следва спешна операция. Илиана и годеникът ѝ обвиняват лекарите от търновската болница, че са проявили небрежност, която е довела до трагедията. Жената посочва, че е имала признаците, но не са ѝ обърнали внимание.
От болницата във Велико Търново отказват да коментират случая и твърдят, че са си свършили работата.
Според Дончо, Илиана е влязла в болницата с лоши показатели и са я изписали с още по-лоши.
Семейството не вярва, че виновните ще получат наказание, но се надяват никой друг да не попада в тяхната ситуация.
„Осъден доктор няма. Просто ще бъде една загубена война“, коментира Дончо.
„Единствено Господ може да им търси отговорност. Не съм аз човекът. Оставям всичко за Господ“, казва Илиана.
След усложненията тя не вижда добре с едното око, а според лекарите ще са необходими поне четири месеца, за да се възстанови напълно.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»