Д-р Димитров: Аз не съм престъпник, аз съм лекар (видео)

лекарД-р Иван Димитров беше освободен днес от ареста. Той заяви, че всичко ще стане ясно, а на въпрос дали наистина е наблюдавал крадеца половин час и не е потърсил полицията, както обявиха по-рано от прокуратурата, отговори: „Истината ще излезе. Аз не съм престъпник, аз съм лекар”.
Според държавното обвинение лекарят е дебнал Жоро Джевизов-Плъха в продължение на половин час, преди да стреля по него, а след това се опитал да прикрие следите от извършеното престъпление, информират от Nova TV. Д-р Иван Димитров допълни, че ще излезе и официално ще каже всичко. Той сърдечно благодари на всички хора, които са го подкрепили.

„Не пожелавам на никого това, което се случи. Аз не се чувствам престъпник. Над шест пъти са ме крали. Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това. Аз не съм убиец”, подчерта лекарят.
Д-р Димитров разказа, че крадецът е замахнал два пъти с нож и показа раните по краката си.
„Не беше предвидено да стрелям с пистолет”, обясни той.
Медикът е направил пълни самопризнания. Срещу него са повдигнати две обвинения, но мярката му за неотклонение ще бъде изменена в "подписка". Той ще отговаря пред съда за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и незаконно притежание на оръжието и патроните, с които е застрелял крадеца. Пистолетът все още не е открит. Ако бъде признат за виновен, д-р Димитров може да получи присъда от 8 години затвор.
Случаят предизвика вълна от протести в няколко града през последните дни. Хората се събраха в защита на рентгенолога, с искане за свобода за задържания, както и промяна на закона така, че самозащитата да не се смята за убийство.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари ВИДЕО прокуратура

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»