Увеличават цените на 113 клинични пътеки

ГрозевПредседателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев съобщи пред журналисти, че е договорено увеличение на цените на 113 клинични пътеки. За тях са предвидени 150 млн. лв. Д-р Грозев информира, че са увеличени цените и за клинични пътеки, по които основно работят общинските болници - пулмология, акушерство и гинекология, педиатрия, неврология. Според него към момента здравната каса е изразила съгласие за увеличаването на цените на клиничните пътеки.

Председателят на БЛС допълни, че са договорени и повече средства за профилактика, диспансеризация, медико-диагностични дейности, както и за заплащане по капитация на общопрактикуващите лекари. Националният рамков договор за 2018 г. трябва да бъде подписан до края на месец февруари и да влезе в сила от 1 април, а с представителите на НЗОК предстоят още преговори.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като БЛС НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»