Деца и вече пораснали пациенти протестират в защита на детската кардиология (видео)

2111562784Родители и пациенти на Клиниката по детска кардиология излязоха днес на протест в нейна защита. Те се събраха пред Министерския съвет, защото преди дни Националната кардиологична болница обяви, че е пред фалит, припомнят от bTV. За много от протестиращите и техните деца други варианти за лечебни заведения в близост няма. Основните искания на хората са да се уреди проблема на болницата с липсата на медицински сестри, както и държавата да дофинансира лечебното заведение.

0000218453 middleПротестиращите искат и да се разграничат клиничните пътеки за възрастни и деца, защото лечението за едно дете е много по-продължително.

Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»