Лични лекари в Хисаря недоволни от договори за наем в медицински център (видео)

Общопрактикуващи лекари в Хисаря отказват да подпишат новите договори за наем на помещенията, които ползват в медицинския център, тъй като разходите за отопление са повишени, поради което хиляди хора от курортния град и околностите може да останат без лични лекари. Пациентите обмислят протести, информират от БНТ. Четирима общопрактикуващи лекари и един стоматолог отказват да подпишат новите договори за наем на помещенията които ползват, тъй като средствата за отопление са увеличени.

„И парното от 160 лева на човек вече стана 227 лв.“, каза д-р Славчо Иванов.
Лекарите многократно са искали от управителя на медицинския център да им предостави справка за това какви са месечните разходи за отопление на сградата, но такава не им е била предоставена.
„Ние сме отправяли писмени искания към него, с което сме го молели да ни направи извадки от ВиК, Енерго, какво се заплаща на изходните електромери и водомери общо за сградата“, обясни д-р Иванов.
Управителят на здравното заведение каза, че по-високата сума за отопление, която е залегнала в новите договори, е формирана на база на месечните разходи, които има медицинския център.
„Това всичкото им е предоставено, разходите се формират като разход за пелети, разход за ток за помпите, разход за транспорта на билетите, разход за вода“, заяви управителят на Медицински център 1 в Хисаря д-р Иван Главчев.
Пациентите са притеснени, че ако личните лекари напуснат сградата, няма да могат да бъдат обслужвани.
„Като няма доктори ще мрем, те ни поддържат“, споделят пациенти.
Председателят на Общинския съвет посочи, че няма как като юридическо лице медицинския център да издържа частните практики на лекарите.
„И в предишния мандат съответно е взето такова решение, ние трябваше да преминем към неговото изпълнение. Ние сме разгледали договорите и те са одобрени на комисии“, заяви председателят на Общинския съвет в Хисаря Гатьо Султанов.
Хората призоваха местната власт да намери решение на проблема, в противен случай се заканиха, че ще протестират.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»