Горнооряховската болница е от малкото, вдигнали всички заплати от 1 януари

болницаОколо 1000 лв. е средната брутна работна заплата в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица. Това е факт след последното увеличение на заплатите от 1 януари тази година със средно 50 лева, информират от вестник Труд. Така средната брутна заплата в стационара е 973 лева.
"Увеличението се наложи заради ръста на минималното работно възнаграждение, което от 1 януари е 510 лева", коментира управителят на лечебницата д-р Иван Иванов.

По информация на Сдружението на общинските болници в България горнооряховският стационар е от малкото, които са вдигнали от 1 януари заплатите на целия персонал, който работи в него. Икономическите показатели на лечебницата се подобряват за последните 2 години и затова ръководството на няколко пъти повишава с малко възнагражденията на лекарите, на специалистите по здравни грижи, както и на немедицинския персонал. За 2017 г. финансовата загуба в МБАЛ от 87 000 лева е стопена с близо 80% и е намалена до около 16 000 лв.
Основната цел на ръководството на болницата в града е да задържи лекарите, акушерките и медицинските сестри в лечебното заведение. Според д-р Иван Иванов финансовото състояние на болницата, която е втората по големина общинска болница в страната, не е критично и не е рисково за закриване на структури или дейности в нея.
"Огромен риск за болницата обаче е възрастовата характеристика на медицинския персонал, тъй като в близките години тя ще се окаже пред кадрови дефицит", алармира д-р Иван Иванов.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»