Подкупи до няколко милиона евро за по-висока цена на животоспасяващи лекарства в Гърция

париСкандалът за корупция в Гърция ескалира. Правителството предаде случая за разглеждане в парламента, информират от БНР. Пред парламентарната комисия за борба с корупцията дават показания политиците, които според разследването са получавали подкупи от швейцарска фармацевтична компания. Днес прокуратурата в Атина изпрати искане към швейцарските и кипърските власти, за да се отворят банковите сметки на посочените в разследването лица.

„Това е единственият начин, за да се докажат или отхвърлят показанията на свидетелите“, съобщават от прокуратурата.
Всички свидетели по скандала са защитени поради риска от техните разкрития. Информацията, която достигна до депутатите, е за подкупи от 100 000 евро до няколко милиона евро, за да се толерира незаконното увеличение на цената на животоспасяващи лекарства.
С решение на парламента след изслушване на заподозрените ще се даде ход на делото.
Досега никой от посочените висши гръцки политици не признава, че е получил подкуп. Това са двама бивши премиери и осем бивши министри. Сред тях е еврокомисарят по миграцията, както и директорът на националната банка.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекарства

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»